Om denna blogg

Detta är en blogg som författas av mig Erica Nilsson. Anledningen till bloggens existens är möjligheterna att kunna uppdatera nära och kära om vad som försiggår i mitt huvud under mina 3månader i Kenya.

Bakgrunden till min resa är en 10v praktik som genomförs på Swedish Cooperative Centre, SCC (sv: Kooperation utan gränser). Organisationen är svensk men har ett av sina kontor i Nairobi, där jag skall befinna mig. Praktiken genomförs via Göteborgs Universitet där jag studerar internationell administration och globalt styre på masternivå (International Administration and Global Governance IAGG).

Syftet med praktiken är att sätta mig in i hur en fungerande biståndsorganisation fungerar. Mycket kritik finns att säga om biståndsorganisationer, att det administrative kostar för mycket pengar etc. SCC har gott rykte om sig att arbeta med lokalbefolkningen som fokus, vilket är en av anledningarna till att jag väljer göra min praktik här. Organisationen nätverkar med lokala icke-statliga organisationer och finansierar projekt som stödjer befolkningen i sin utveckling. Mycket utav arbetet är fokuserat på jordbruk då detta är vad många av innevånarna i utvecklingsländerna försöker försörja sig på.

Jag var tidigare i kontakt med SCC då jag under vårterminen 2009 tillsammans med Miriam skrev kandidatuppsats i Tanzania. Därefter frågade jag helt enkelt om de va mottagliga för en praktikant nu under våren. Det är första gången SCC tar emot en praktikant så det är lika spännande/ovisst från båda parter om vad dessa veckor kommer att innebära.

Målet för mig är att komma tillbaka till Sverige med kunskap om hur projektansökningar skall se ut för att beviljas. SCC har en förmåga att få stöd från SIDA och det är en väl förundrad egenskap i ekonomiska kriser. Jag planerar att ta del i hur de arbetar. Mina kunskaper kommer jag sedan att låsa in i ett litet kassaskrin och ta fram den dag vi kommer på hur vi skall rädda världen.  ;P

Lämna en kommentar