Turist i Nairobi

Mamma är här! Det kändes fantastiskt att hämta henne på flygplatsen i lördags!

Hon har nu varit här i 3 dagar och vi har hunnit med Massor!

En god vän från Shelter Forum tog med oss till Mamba Place i söndags. Där träffade vi på krokodiler, strutsar och till mammas förtjusning en giraff!

Krokodilerna var helt enormt magnefika! Lata jäklar som bara låg och pöste, med huvudet på en sten, i väntan på att mat skulle komma. Middag serveras en gång per vecka och vi lyckades pricka in att komma just då.

Mamma är helt förtjust i giraffer och fick till sin förtjusning träffa och mata en 2 årig hane.

Väldigt väldigt snälla djur! Coola och graciösa! De måste ha en fantastiskt bra utsikt oxå!

Igår körde Farah oss till ett Elefantbarnhem! Helt UNDERBARA varelser! Vi åkte till David Sheldricks farm strax utanför Nairobidär man tagit hand om övergivna elefanter sedan 70 talet. Varje dag kl 11-12 öppnar man grindarna för befolkningen och för 30 kr får man se när elefanterna matas.

De får mat var 3e timme, dag som natt under 3 år. De sover inomhus i boxar och i varje box står en säng där en elefantskötare sover.

Elefanter är otroligt sällskapliga varelser och har här på farmen 24 timmars uppvaktning av personalen.

Skötarna måste även cirkulera mellan elefanterna när det gäller sovrutinen. Annars blir elefanterna för fästa vid en skötare och deppar ner sig totalt om denne skötaren inte dyker upp en dag…

Vi avslutade dagen på Karen Blixens museum. Fantastiskt hus!

Hon kom till Kenya 1914 efter att ha blivit bortgift med sin kusin. Hon behövde en adlig titel och kusinen behövde pengar. Äktenskapet höll i 7 hela år. Karen är väl känd i Nairobi för att ha anställt över 700 personer på sina kaffeodlingar ( som tyvärr gick väldigt dåligt). Hon bedrev även privat gratis undervisning för barnen  till arbetarna och såg även till att införskaffa medicin till allt och alla! Hennes college finns fortfarande kvar och drivs med inriktning på mat och kosthållning.

Karen själv dog i 70 års åldern. Hon var då stor kedjerökare och dessutom förgiftad av Arsenik som hon tog mot den Syfilis som hennes make smittade henne med då de var nygifta. Mot Syfilisen använde hon alltså 6 droppar Arsenik VARJE DAG i 40 år… Helt otroligt att hon blev så gammal som hon blev.

Imorgon reser vi mot Namanga och Tanzania. Väl där träffar vi Solomon – en väldigt trevlig Masai-man som jag träffade när jag var i Tanzania sist. Han är kameltränare i Namanga och har lovat mig att jag skall få träffa både fru, barn och Kameler!

Lämna en kommentar

Under Nairobi speartime

Lämna en kommentar